Skip to main content
search
0

Wist je dat 20% van de projecten niet wordt afgerond? Wanneer er een project vroegtijdig wordt afgekapt, is er natuurlijk ook sprake van een einde, maar dat willen de meeste ondernemers middels effectief projectmanagement voorkomen. Maar hoe?

Lijkt simpel, is het niet! Ik heb vijf valkuilen voor managers met een ‘Projectmanagement Blind Spot’ opgesomd, als manager komen deze je misschien verrassend bekend voor.

  1. Onvoldoende communicatie binnen het team. Wanneer belangrijke informatie niet met de betrokkenen uitgewisseld wordt, kun je er van uitgaan dat de oplevering geen pretje wordt. Het is essentieel om projectplannen, de status en de resultaten te communiceren. De meeste projectmanagers zijn het erover eens dat dit een kritisch punt is. Dit was het meest kritische punt in de situatie van Simone, door dit op te lossen, heeft zij het vertrouwen teruggekregen van haar personeelsleden. Er wordt gecommuniceerd.
  2. Geen concrete doelen stellen. De enige manier om het gewenste eindresultaat te meten, is het stellen van concrete doelen.
  3. “Teveel verwachten”. Wanneer je in een briefing verwacht dat iedereen jou ‘vast wel’ begrijpt, heb je het mis. Je kunt niet gedetailleerd genoeg in gaan op de projectbriefing.

Dit zijn maar 3 valkuilen, denk je wellicht? Dat klopt! De twee valkuilen ‘risico’s uit de begroting laten’ en ‘teamleden zijn niet betrokken (genoeg)’ heb ik opgenomen in mijn boek, Blind Spot Awareness.

In mijn boek leer je meer over projectmanagement, smart werken in organisaties, generaties in bedrijven en het ontdekken van jouw (en anderen hun) blinde vlek. Voor meer:

  • Omzet
  • Vrijheid
  • Plezier!