Skip to main content
search
0

Jouw Blind Spot vind je inderdaad niet zomaar, het kost tijd en moeite. Maar dat geeft niet, het is het namelijk dubbel en dwars waard!

Voor het vinden van de Blind Spot doorlopen we een aantal stappen, waaronder de QUINN test. De test biedt inzicht in voorkeur voor bepaalde managementstijlen en hoe deze zich verhouden tot de strategische doelstellingen in de huidige functie. De theorie van Robert E. Quinn identificeert acht verschillende managementrollen, elk gedreven door verschillende waarden.

Robert Quinn is een professor en onderzoeker die bekend staat als een autoriteit op het gebied van veranderingsmanagement. Quinn’s onderzoek en werk is gericht op verandering en het creëren van effectieve organisaties. Hij staat vooral bekend om zijn baanbrekende werk aan het Quinn Model, dat erkend wordt als de meest effectieve manier om de bedrijfscultuur te beschrijven.

Door zaken als carrièrewaarden (motivaties), persoonlijkheid, communicatiestijl en cultuurvoorkeuren met elkaar in verband te brengen, is het mogelijk om de patronen en (mogelijke) conflicten binnen het gedrag en de persoonlijkheid van een kandidaat te zien.

In het Quinn-model worden, net als bij een kompas, twee assen gebruikt. Op de verticale as wordt ‘innovatie’ tegenovergesteld aan ‘beheersing’ geplaatst. Op de horizontale as wordt ‘interne oriëntatie’ tegengesteld aan ‘externe oriëntatie’ geplaatst. De vier kwadranten, die op deze manier ontstaan, kunnen dan op verschillende manieren worden beschreven. Elk kwadrant bestaat ook uit een set bouwstenen: zelfstandige vaardigheden en theoretische modules.

 

De handige Quinn test doe je hier: https://www.ifbd.be/nl/test/quinn-test/